Wil je je beter voelen van binnen en van buiten? We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop we alleen maar tv willen zitten kijken, terwijl we onze favoriete afhaalmaaltijd eten. Ja, we hebben allemaal wel eens van die eenmalige dagen, en dat is prima. Eén redelijk grote afhaalmaaltijd per week, of per maand, kan geen kwaad. Het is echter wat je de rest van de tijd doet dat het verschil zal maken. Dus, hoe neem je de bestanddelen van een gezonde leefstijl over?

Wat is een gezonde levensstijl?

Gezond worden is niet een fase, of een gril dieet dat je een paar weken doet, het is een complete levensstijl. Eén of twee dagen per week, of per maand gezond zijn, zal niet veel verschil maken. Het gaat allemaal om consequent zijn.

Als je bijvoorbeeld regelmatig beweegt en 90% van de tijd gezond en evenwichtig eet, dan geldt dat als een gezonde leefstijl, want je doet het consequent.

Natuurlijk kun je nog steeds hier en daar een afhaalmaaltijd nemen, je hoeft er niet elke dag voor 100% mee bezig te zijn, want dat is niet realistisch.

Een gezonde levensstijl moet iets zijn wat je elke dag zou kunnen doen, tot in de afzienbare toekomst. Dus, als je elke dag 3 uur naar de sportschool gaat en minder dan 1000 calorieën per dag eet, is dat niet iets wat jij of je lichaam vol kunnen houden. Je zult jezelf snel uitputten, de motivatie verliezen om door te gaan en uiteindelijk weer teruggaan naar hoe je was.

Dit is waarom diëten zo vaak niet werkt. Het werkt alleen zolang je ermee bezig bent, zodra je van je dieet afkomt, ga je snel weer terug naar hoe je daarvoor was.