injevel

Het grootste deel van de mensen heeft de afgelopen anderhalf jaar als onaangenaam ervaren. Dit kwam natuurlijk doordat de coronacrisis ons enorm heeft beperkt in onder andere onze reisbewegingen. Het opzoeken van vrienden en familie of het bezoeken van clubs en verenigingen werd een stuk lastiger en we waren veel meer op onszelf aangewezen. Deze beperkingen zijn een enorme mentale klap geweest voor de meeste mensen. Hoe je het beste met deze mentale kunt omgaan lees je in deze blog!

Nieuwe hobby

Het vinden van een nieuwe hobby kan als uitlaatklep van emoties dienen. Een hobby die ontzettend veel Nederlanders de afgelopen anderhalf jaar hebben opgepakt is de hobby koken. Dit was duidelijk terug te zien in de omzetten van detailhandels door heel het land. Er werd veel meer geld uitgegeven aan het eten binnenshuis. Dit zag je met name in een groeiende interesse in relatief dure producten zoals noten. De verkoop van pistache noten ging door het plafond en ook wat betreft het amandelen kopen was er geen houden aan. Wanneer je merkt dat het niet zo lekker met je gaat, dan kun je zelf de hobby koken ook proberen op te pakken. Hoe meer tijd je namelijk in de keuken spendeert, hoe voller jouw dag ook zit en hoe minder ‘kans’ je hebt om je minder goed te voelen!

Communiceren

Wanneer je merkt dat jijzelf of een van je naasten wat minder lekker in het vel zit, dan is het zaak om hier zo veel mogelijk over te communiceren! De enige juiste manier van verwerking volgt namelijk na communicatie. Wanneer er niet over bepaalde problemen gepraat wordt zullen deze mentaal ook nooit volledig achtergelaten worden. Je zult de emoties die bij de problemen horen niet geuit hebben en hierdoor zul je in later stadium alsnog een mentale klap voortkomend uit dezelfde situatie ontvangen. Dit kan zomaar enkele jaren na het voorval plaatsvinden, maar hij gaat er sowieso komen! Probeer daarom altijd zo open mogelijk te communiceren als het om mentale problemen gaat. Dit is altijd de beste oplossing op de lange termijn.