schoonmaken

Iedereen kijkt er wel eens tegenop om het huis volledig schoon te maken. Er zijn altijd wel weer leuke dingen te doen die er voor zorgen dat het schoonmaakwerk alleen maar wordt uitgesteld. Maar wie heeft gezegd dat schoonmaken niet leuk kan zijn? Het enige wat je moet doen is het schoonmaken omtoveren tot een uitdagend spel! Op deze manier vliegt de tijd voorbij en heb je ook nog eens een schone woning! Hoe je dat precies doet vertellen wij jou in deze blog!

Dweil curling 

Ooit wel eens curling gezien op de televisie? Bij het beoefenen van deze sport is het de bedoeling een steen zo dicht mogelijk bij het doelwit te krijgen. Dit doen de sporters door op een bepaalde manier op het ijs te vegen. Dit kan je natuurlijk ook in huis doen! Maak verschillende teams en kies onderdelen in huis dat gestofzuigd en gedweild moet worden. Bepaal een tijd wanneer het af moet zijn en laat de jury bepalen op basis van verschillende factoren welke kamer het schoonst is!  

Container basketbal  

Bij de sport basketbal draait het allemaal om tactiek, combinatiespel en natuurlijk de bal in de ring gooien. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het opruimen en schoonmaken in huis. Je moet een plan hebben over welke onderdelen als eerst schoongemaakt moet worden. Teams die samengesteld moeten worden om de klusjes zo goed mogelijk te realiseren. Tot slot moet het vuilnis weggegooid worden in de container, oftewel scoren! Maak van je prullenbak of container een soort basket en maak het weggooien van rommel nog leuker! Verdien punten door zo veel mogelijk vuilniszakken weg te gooien. Let er wel op dat je na afloop van het werpen van vuilnis in de prullenbak, de aluminium kozijnen en aluminium deuren schoonmaakt. Het komt natuurlijk wel eens voor dat je misgooit! 

Er zijn nog veel meer sport- of spelvariaties te bedenken die je kan toepassen in huis om klusjes vermakelijk te maken. Het belangrijkste is dat je jezelf en het team beloond voor het werk dat is voltooid. Op deze manier heb je iets om gezamenlijk naar toe te werken en is het huis ook nog eens helemaal fris en netjes!