Als je zelf een slechte adem hebt is dat niet prettig maar wanneer je hond uit zijn bek stinkt,  is dat ook niet bepaald aangenaam. Een slechte adem bij je hond kan diverse oorzaken hebben waarvan tandsteen er eentje is. Tandsteen hond kun je bij de dierenarts laten verwijderen maar je kunt ook zelf proberen de vorming ervan te voorkomen.  

Manieren om tandsteen bij je hond te verwijderen 

Om te voorkomen dat je hond veel tandsteen krijgt, zijn speciale middelen te koop zoals een tandsteen verwijderaar hond. Hiermee kun je zelf, mits je hond dit toelaat, tandplak en tandsteen verwijderen. Bij dit soort producten kun je onder andere denken aan een speciaal haakje waarmee je op een veilige manier tandsteen verwijdert, maar ook middelen zoals een tandenkrabber, een speciale spons, speciaal speelgoed om op te kauwen of een honden- tandenborstel zijn aan te raden om te gebruiken.  

Probeer tandplak en tandsteen zoveel mogelijk te voorkomen bij je hond 

Tandsteen kan, mits er niet tijdig wat aan gedaan wordt, een groot probleem worden voor je hond omdat het kan leiden tot ontstekingen aan het tandvlees en een stinkende adem. Tandsteen ontstaat door tandplak die, mits daar niet aan gedaan wordt, veranderd in tandsteen die erg kan irriteren en zelfs op den duur voor het verlies van tanden kan zorgen. Het is daarom belangrijk dit zoveel mogelijk te voorkomen. Een prima en vooral handig middel om de vorming van tandplak en tandsteen bij je hond tegen te gaan zijn druppels die je toevoegt aan het drinkwater. Je hond proeft er amper wat van en zo wordt de vorming van tandplak tegengegaan.  

Zorg voor een goede reiniging van het hondengebit 

Een gezond gebit is erg belangrijk voor je hond. Hij moet er per slot van rekening wel heel zijn leven mee doen en kauwen op harde brokken wordt een heel stuk moeilijker en pijnlijk als je hond mondproblemen heeft. Zorg daarom voor een goede reiniging van het gebit van je hond en als je dit zelf niet kunt of durft, laat het dan door de dierenarts doen. Dit kost wel wat maar je hond zal je dankbaar zijn als hij zonder pijn aan het gebit door het leven kan en een bek die lekker fris ruikt en niet stinkt is voor het baasje wel zo aangenaam. Vermoed je dat je huisdier andere mondproblemen heeft waardoor hij uit zijn bek ruikt? Ga dan altijd eerst naar de dierenarts.