ultimaker-s5

De Ultimaker S5 heeft allerlei vernieuwingen met zich meegebracht in de wereld van 3D printing. Dat komt onder andere doordat niet verkleining, maar juist schaalvergroting een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van deze printer. Een belangrijk punt waarop dit tot uiting komt is het bouwvolume. Dat is flink groter dan bij voorgaande printers het geval was. In dat opzicht is dus ook goed te begrijpen wat het zo interessant maakt om in dit model te investeren. Het is ook goed om hier eens wat dieper op in te gaan voor een goed beeld ervan.

Groter oppervlak dan ooit
De Ultimaker S5 heeft een groter bouwoppervlak dan elke compacte 3D printer tot nu toe heeft gehad. Het gaat om een ruimte van 330 X 240 X 300. Daardoor word je als gebruiker in staat gesteld om een groter object te ontwerpen. Ook is er een mogelijk om gelijktijdig meerdere kleine ontwerpen te maken. Het grotere volume stelt je dus in staat verder te denken dan je tot op heden kon als het om printen in 3D ging. Dit is een typerend voordeel van deze nieuwe ontwikkeling en een goede reden om er daarom voor te kiezen.

Optimaal voor thuisgebruik
Het aantrekkelijke van de Ultimaker S5 is weliswaar dat het bouwvolume grote dan ooit is, maar dat het voor de printer geen grote gevolgen heeft. Het is nog altijd zo dat dit model gewoon op een bureau geplaats kan worden. Dat betekent dus ook dat de printer net zo gemakkelijk in eigen huis gebruikt kan worden als op kantoor. Dat is ook precies een goede reden waarom er door een brede groep aan gebruikers voor gekozen wordt. Bovendien zijn er nog een aantal andere pluspunten die dit alleen maar verder versterken. Dat weegt ook in grote mate mee.

Beter werken met de S5
Het is door de vorm van de Ultimaker S5 alleen maar gemakkelijker geworden om ermee te werken. Dat komt echter ook door allerlei andere voordelen. Denk dan bijvoorbeeld alleen al aan het brede scala aan mogelijkheden dat geboden wordt om met filament te werken. Daar zijn ook een aantal nieuwe vormen onder. Denk bijvoorbeeld aan het speciaal ontwikkelde Tough PLA. Daarmee kan je extra sterke producten maken met de printer. Het zijn voordelen die je ontwerpen naar hele nieuwe hoogten kan stuwen. Dit maakt het de investering in de printer ook meer dan waard voor iedere gebruiker.

Bezoek onze website voor meer informatie over carbon filter