Elektrisch leasen

Een elektrische auto leasen kan voordeliger zijn dan een elektrische auto. Elektrische auto’s zijn namelijk niet de goedkoopste. Door de auto te leasen hoef je bijvoorbeeld niet in een keer een smak geld neer te leggen, wat wel het geval is bij het kopen van een auto. Lees in deze blog meer over de redenen waarom je een elektrische auto zou moeten leasen.

Sta niet voor verrassingen

Als je een auto gaat leasen betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag is inclusief onderhoud, banden, verzekering en afschrijving. Je staat hierdoor niet voor verrassingen en je weet wat je maandelijks moet betalen. Ideaal voor als je geen spaargeld hebt, maar wel maandelijks het bedrag kunt betalen.

Wanneer je een auto leaset, kun je profiteren van de service. Is je auto kapot? Dan kun je de auto vaak meteen laten maken, vaak betaalt de leasemaatschappij dit. Dat komt omdat deze service al in je maandelijkse kosten zitten. Voor elk leasecontract is dit anders, dus bekijk goed wat je hebt afgesproken.

Houd je ervan om altijd in de nieuwste auto te rijden? Dan kan leasen voor jou ideaal zijn. Op die manier lease je de allernieuwste auto, zonder hier een groot bedrag voor neer te leggen. Hoe nieuwer en beter de auto, hoe duurder het maandelijkse bedrag zal zijn. Maar als je hebt uitgerekend wat je maandelijks kwijt kunt, kun je aan de hand daarvan kijken welke mooie nieuwe auto je kunt betalen.

Beter voor het milieu

Als je de keuze gemaakt hebt om een auto te gaan leasen, kom je voor een andere keuze te staan: welke auto? Misschien heb je wel al een auto in gedachten en is dit een elektrische auto. Elektrische auto’s kunnen bij aankoop best duur zijn. Om toch in zo’n milieuvriendelijke auto te rijden, is het een voordelige optie om een elektrische auto te leasen, zoals een Skoda Citigo IV leasen of een Hyundai Kona Electric. Een elektrische auto stoot namelijk veel minder CO2 uit dan een benzineauto en is de auto een stuk stiller tijdens het rijden.