Jogakussen

Yogakussen kopen? Welk kussen past het best bij jou?

Yoga zonder yogakussen is bijna niet te doen. Voor meditaties maar ook als ondersteuning in diverse asana’s biedt een kussen uitkomst. Juist door het verschillende gebruik van yogakussens bestaan er veel verschillende soorten. Zo heb je altijd een kussen wat precies goed is voor jou. Maar hoe weet je nu welk yogakussen jij het beste kunt kopen? We helpen je op weg!

Verschillende soorten yogakussens

Het is natuurlijk het fijnst als je maar 1 kussen hoeft aan te schaffen en deze overal voor kunt gebruiken. Soms is het echter aan te raden om meerdere, verschillende kussens te kopen. Afhankelijk van waar je ze voor wilt gebruiken. We omschrijven eerst de verschillende kussens voor je:

Bolster:

Dit is een langwerpig ovaal of rechthoekig kussen. Je kan deze ter ontspanning onder je knieholtes leggen als je op rug ligt. Of je gebruikt hem bijvoorbeeld voor een hartopener door hem onder je rug te leggen. Leg hem bij buikligging onder je buik om je rug op een natuurlijke manier te laten bollen. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van het gebruik van bolsters.

Meditatiekussen:

Het meditatiekussen is onmisbaar voor zittende meditaties. Je gaat erop zitten met je benen gekruist voor je of je benen naar achteren. Zo bereikt je lichaam totale ontspanning en kan jij je focussen op je meditatie. Deze yogakussens zijn er in verschillende hoogtes: laag, medium en hoog. In veel gevallen is de medium variant een prima optie. Maar voor jou is een iets lager of hoger exemplaar misschien wel prettiger. Dat is een kwestie van uitproberen.

Halve maan kussen:

Het halve maan kussen is een speciale variant van een meditatiekussen. Je bekken heeft meer ruimte om te kantelen. Vooral wanneer je met je benen gekruist wilt zitten is dit kussen ideaal.

Voordat je een yogakussen gaat bestellen:

We adviseren je om eerst wat yogakussens uit te proberen voordat je over gaat tot het bestellen van je eigen kussen(s). De meeste yogastudio’s hebben diverse kussens liggen. Ben je niet in de gelegenheid tot testen? Kies dan voor een medium kussen. Vaak werkt deze middenweg prima.

Wist je dat de meeste yogakussens makkelijk wat dikker of dunner zijn te maken? Eenvoudig de rits open maken en er wat vulling (bijv. boekweitkaf) bij doen of uithalen.