art-close-up-ecology-886521

Als je duurzaam wilt leven moet je ervoor zorgen dat je zomin mogelijk natuurlijke hulpbronnen nodig hebt. Nu kan je waarschijnlijk nog niet echt zonder, vandaar dat je als je ze toch gebruikt je ook je best moet doen om ze te vervangen. Soms kan dat betekenen dat je niet kiest voor een product dat is gemaakt met behulp van praktijken die geen duurzaamheid bevorderen; en soms betekent het veranderen van hoe je dingen doet, zodat je meer een actief onderdeel van de cyclus van het leven wordt.

We weten allemaal dat klimaatverandering, opwarming van de aarde, vervuilen van de ozonlaag met CO2 uitstoot en uitputting van hulpbronnen echt zijn en dat hun impact op het leven van mensen en dieren verwoestend kan zijn. Het is een kans voor mensen om actie te nemen die hen kunnen helpen hun ecologische voetafdruk of milieu-impact te verkleinen door hun levensstijl te veranderen. Eenvoudige maatregelen, zoals vaker gebruik van het openbaar vervoer, minderen van energieverbruik, milieuvriendelijker worden, kunnen helpen van deze planeet een schone en veilige plaats te maken.

5 eenvoudige manieren om duurzaam te wonen

Wil jij duurzamer worden? Het is gemakkelijker dan je denkt. Begin gewoon bij je thuis. Hoewel er verschillende manieren zijn om duurzaam te leven, zijn hier 15 snelle en eenvoudige suggesties om een duurzaam leven te leiden.

1. Minimalisme beoefenen: minimalisme betekent niet leven zonder iets, het betekent dat je ervoor zorgt dat alles wat je bezit en gebruikt. Dit betekent ook afvalstoffen. Met een minimalistische levensstijl, zul je meer recyclen.

2. Kies voor duurzame energie: het kiezen van duurzame energie boven fossiele brandstoffen is een geweldige manier om de klimaatverandering te stoppen en om je steentje bij te dragen. Installeer zonnepanelen voor zonneboilers. Onderzoek opties om subsidies te krijgen van de overheid. Is er een manier om schone stroom toe te voegen aan het elektriciteitsnet om uw ecologische voetafdruk te compenseren? Ga ervoor!

3. Verander de verlichting in uw huis: door de verlichting in uw huis te veranderen van traditionele gloeilampen in LED lampen, door middel van dakramen en meer natuurlijk licht, vermindert u uw vraag naar energiebronnen aanzienlijk. Het gebruik van duurzame, energiezuinige lichtbronnen vermindert ook de hoeveelheid afval die op stortplaatsen komt aanzienlijk.

4. Begin natuurlijke reinigingsmiddelen te gebruiken: neem ongeveer een uur de tijd om onderzoek te doen naar enkele zelfgemaakte opties voor natuurlijke reinigingsmiddelen. Azijn en water kunnen de meeste oppervlakken reinigen en de saponine van quinoa is een natuurlijk wasmiddel. Door natuurlijke reinigingsmiddelen te gebruiken, vermindert u de hoeveelheid plastic verpakkingen die worden gemaakt en de hoeveelheid chemicaliën die in het watersysteem komen.

5. Koop een huis van de juiste grootte: beoefenaars van duurzaam leven leiden hun leven op een manier die consistent is met duurzaamheid. Onder vele manieren die duurzaamheid bevorderen, is een van hen het kopen van een kleiner huis dat minder energie gaat verbruiken in vergelijking met een groot huis. Je gaat minder uitgeven aan verlichting, meubilair en algemene inrichting. Je kunt zelfs artikelen kopen in tweedehandswinkels en ze opnieuw doneren wanneer ze niet meer nodig zijn. Maak gebruik van groene woningbouwideeën en -technieken tijdens het bouwen van een nieuw huis.